Om

Fakta Malmabacken


Tre nedfarter

-Knekten 175 m (blå/röd)

-Masken 225 m (kort svart del/annars röd)

-Barn/familjebacken 75 m (grön)

-Enkel pulkabacke (vid vinter med mycket natursnö)Cafeteria/Skiduthyrning/Snökanonanläggning/PistmaskinPulkaåkning och annan aktivitet än alpin åkning är förbjudet under ordinarie öppettider!


Historia


Backen anlades 1965-1966. En privatperson drev backen de första två åren och sedan arrenderades backen ut till Thormod Frisk som även drev campingen på somrarna.


Backen arrenderades sedan av olika personer fram till början av 1980-talet, då skidklubben (startad 1977) tog över driften. Skidklubben arrenderar fortfarande backen men äger byggnader, liftar och maskiner.


Skidklubben startades av några ungdomar som till en början fick hjälp av Frilufts-främjandet på orten. De ville tävla och för det krävdes det att man var medlem i en förening. På den vägen var det och under 80-talet anordnades det många tävlingar i backen. Den var känd för att ha bättre snötillgång än många andra backar runt omkring i länet.


Under senare år så har tävlingsverksamheten tynat bort men skidskoleverksamheten blomstrar. Många deltagare varje omgång, både från orten och andra orter i länet, anmäler sig till skidskolan och vi har ett gott rykte.